کوین تلگراف در مقاله جدیدی با بررسی بلاکچین بیتکوین اثبات کرده که بسیاری از استخراجکنندگان بیتکوین انتظار ادامه روند افزایشی قیمت بیتکوین را دارند.
با گسترش پیامدهای همهگیری کرونا ویروس و وجود نشانههای آغاز رفع قرنطینه در اروپا، حال تمام توجه ها در جامعه ارزهای دیجیتال دوباره به هاوینگ بیتکوین معطوف شده است. به نظر میرسد که قیمت بیتکوین با رشد ۲۳ درصدی و رسیدن به بالاترین قیمت ماهانه ۹,۴۰۰ دلاری در اوایل هفته گذشته، واکنش مناسبی به این رویداد که تنها 6 روز با آن فاصله داریم، از خود نشان داده است.
رویداد هاوینگ یکی از رویدادهای محبوب صنعت ارزهای دیجیتال است و مهمترین بخش سیاست پولی بیتکوین به شمار میرود. در هاوینگ هر چهار سال یک بار، پاداش استخراج بیتکوین نصف میشود. معنا و مفهوم این رویداد این است که از تاریخ ۱۱ ماه می (۲۲ اردیبهشت)، به جای ۱۲٫۵ بیتکوین در هر ۱۰ دقیقه، ۶٫۲۵ بیتکوین استخراج خواهد شد.
این هاوینگ سومین رویداد از نوع خود از زمان خلق بیتکوین خواهد بود. دیدگاه تحلیلگران معمولا بر این رویداد صعودی است.
بر اساس گفتههای PlanB، خالق مدل بحثبرانگیز انباشت به جریان (Stock to Flow)، پایین آمدن نرخ عرضه بیتکوین در طولانی مدت موجب افزایش قیمت آن خواهد شد. این تحلیلگر در یکی از پستهای توییتری خود گفت:
” هاوینگ سال ۲۰۲۰ به نظر من مانند سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ خواهد بود. طبق مدل انباشت به جریان، انتظار یک افزایش قیمت چند برابری را طی یکی دو سال بعد از هاوینگ دارم. هاوینگ شاخص موفقیت یا شکست مدل انباشت به جریان است. امیدوارم هاوینگ امسال درسهای بیشتری درباره زیرساختهای بنیادین و اثرهای شبکهای به ما بیاموزد.”
زمانی که بر سر نوع حرکت قیمت بعد از هاوینگ بحث میشود، نظرات متفاوت است. بعضی معتقدند که این رویداد به طور قطع قیمتهای بالاتری را به ارمغان میآورد و بعضی دیگر هم معتقدند در دسترس بودن اطلاعات مربوط به این رویداد برای عموم مردم، تاثیرات آن پیش از وقوع پیشخور شده است. سرمایهگذاران هم با نادیده گرفتن اهمیت ماینرها و پاداش استخراج، بر این باور هستند که تنها عامل محرک قیمت بیتکوین سوداگری و سفتهبازی است.
فعالیت تامینکنندگان بیتکوین مشاهدات ما را تأیید میکند
درست است که سفتهبازی یکی از محرکهای قیمت بیتکوین محسوب میشود، اما وقتی نوبت به چرخههای صعودی خاص میرسد، نقش عرضه و تقاضا غیرقابل انکار است. وقتی درباره حرکات قیمت بیتکوین حرف میزنیم، ماینرها نقش بسیار مهمی بر عهده دارند، زیرا آنها تنها تأمینکنندگان کوینهای جدید در بازار هستند.
پرداخت هزینههای نگهداری و برق دستگاههای استخراج با نقد کردن بیتکوینها عامل ایجاد فشار فروش مداوم است. معاملهگران از نوسانهای کوتاه مدت سود میبرند، اما این ماینرها هستند که قیمت بیتکوین را با میزان عرضه آن تعیین میکنند.
البته نوسان بازار هم میتواند تعیین کننده فعالیت ماینرها در شبکه باشد. اگر قیمت بیش از حد سقوط کند، بعضی ماینرها به خاطر زیانده شدن عملیات استخراج، ورشکسته خواهند شد. سقوط قیمت پنج شنبه سیاه یکی از نمونههای بارز این اتفاق بود.
ماینرها اصلیترین فعالان بازار هستند که میتوانند برای کوینهای تازه تولیدشده فشار فروش ایجاد کنند. از آنجایی که رفتار ماینرها شاخص مناسبی برای قیمت پیشبینی احتمالی بیتکوین پس از هاوینگ به شمار می رود، تحلیل شیوه کار آنها در روزهای قبل از این رویداد اهمیت زیادی دارد.
حرکت بازار هماهنگ با حرکت ماینرها است
با تحلیل بعضی الگوهای تراکنشی خاص در بلاکچین بیتکوین میتوان اطلاعاتی را استخراج کرد که استراتژیهای معاملاتی را تکمیل کنند. برای مثال، جو نملکا (Joe Nemelka)، تحلیلگر داده از شرکت کریپتوکوانت (CryptoQuant)، به کوین تلگراف گفت که افزایش جریان مالی ماینرها در صرافیها میتواند نشانهای از نوسانهای آینده باشد.
طبق گفتههای نملکا، درصد ورود بیتکوین به صرافیها از سوی ماینرها در مقایسه با جریانهای مالی دیگر مثل صرافیها، کیف پولها و … قابل توجه است. همانطور که در نمودار زیر مشاهده میکنید، زمانهایی که درصد جریان ورودی ماینرها به بالای ۶ درصد رسیده است، پس از آن شاهد یک افزایش قیمت بودهایم.
آیا تاریخ دوباره تکرار خواهد شد؟
بر اساس تجربههای قبلی، هاوینگ بیتکوین همواره با یک افزایش چشمگیر در قیمت همراه بوده است که این را هم میتوان به عنوان امتیاز مثبت دیگری در تأیید افزایش قیمت به دنبال بهروزرسانی بعدی تلقی کرد. اما تاریخ همیشه تکرار نمیشود و با وجود این که اطلاعات روی بلاکچین بیتکوین ممکن است در درک رویداد پیش رو ثمربخش باشد، باید این را هم در نظر داشت که بازار ارزهای دیجیتال از هاوینگ سال ۲۰۱۶ به این طرف تغییرات زیادی کرده است.
دادههای شرکت کریپتو کامپیر (CryptoCompare) هم نشان میدهد که حجم معاملات روزانه در سال ۲۰۲۰ همواره ۱۰ برابر بیشتر از حجم سال ۲۰۱۶ بوده است. با توجه به حجمهای نجومی ثبتشده در سال ۲۰۲۰ و همچنین تعداد بیشتر مشارکتکنندگان بازار، میتوان گفت که کاهش فشار فروش از سوی ماینرها به احتمال زیاد تأثیر قابل توجهی بر فشار فروش کلی بیتکوین خواهد گذاشت.
منبع: cointelegraph